Naar de producten

In 1936 richtten Gerbrand Mooij en zijn vader in Zaandam een groothandel in plantaardige oliën op: Handelsonderneming & Oliebedrijf P. Mooij & Zn. De Zaanstreek was op dat moment een belangrijke speler in de doorvoer en verwerking van grondstoffen en halffabrikaten. De mondiale dreiging legde de molens, de binnenvaart en dus ook de handel goeddeels stil. De oorlogsjaren brachten weer andere zorgen dan de dagelijkse zakelijke besognes. De wederopbouw echter gaf een flinke boost aan de woningbouw en vastgoedontwikkeling, de groothandel in verven en lakken kwam tot bloei. 

Vakschilders vanuit de hele streek betrokken hier hun materialen en gereedschappen. De klantenkring en het assortiment groeiden. Oud-gedienden herinneren zich nog de aromatische verlokking van de nabijgelegen koffiebranderij, vermengd met de zoete geuren van de Verkadefabriek aan de overkant. Mooij Verf schonk de koffie en serveerde koekjes en creëerde zo de nu nog steeds zo vertrouwde ambiance van goede gesprekken met gelijkgestemden. 

Rond het veertigjarig bestaan betrok Mooij Verf de voormalige beschuitfabriek aan de Oostzijde, een markant gebouw uit het midden van de negentiende eeuw. Hiervandaan leverde Mooij Verf verven en lakken aan de professionele markt. De ambitie reikte verder: derde generatie Fred Mooij breidde het bedrijf uit met meerdere vestigingen in en om de Zaanstreek. 

Eind jaren negentig nam fabrikant Van Wijhe de groothandel over, met behoud van de eigen identiteit én assortiment. Het aantal vestigingen breidde zich verder uit tot de huidige zeventien. Inmiddels heeft het van oorsprong Zaanse bedrijf een landelijke dekking. 
Tot op de dag van vandaag komen schilders en aannemers bij de vestigingen van Mooij Verf voor hun materialen, koffie en een praatje. Want alleen als je weet wat er leeft, kun je meebewegen met de behoeften, wensen en eisen van de vakschilders. Met vindingen als de nachtkluis, de opslag-op-locatie en de flexibele leveringsmogelijkheden ondersteunt elke vestiging in iedere regio de brede productenrange. 

Mooij Verf is van familiebedrijf in oliën uitgegroeid tot een uitstekend geoliede schildersgroothandel. De lage drempel, koffie en goede gesprekken zijn gebleven…

Naar boven
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring met de site te verbeteren.